آمارهای منتشر شده حاکی از این است که تولیدات صنعتی جهانی در کشورهای در حال توسعه و نوظهور همچنان با سرعت بیشتری نسبت به کشورهای توسعه یافته صنعتی در حال افزایش است. این موضوع به همراه تقاضا برای فلزات و مواد معدنی در آیندهای کمکربن جهان، جایگاه رو به رشدی برای تقاضای مواد معدنی ترسیم می نماید که بر این اساس، آلومینیوم، مس، سرب، لیتیوم، منگنز، نیکل، نقره، فولاد، روی و عناصر نادر خاکی مانند ایندیوم، مولیبدن و نئودیمیم انواع مواد معدنی و فلزاتی هستند که با رشد انرژیهای پاک، کاربرد بیشتری پیدا خواهند کرد. در این راستا، پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور طی سال 1398 ، 26 عنصر استراتژیک و مهم را مورد مطالعه و بررسی قرار داده که گزارش حاضر به بررسی عنصر سلستین می پردازد.
با جهانی شدن اقتصاد و گسترش پیوندهای اقتصادی کشورها با یکدیگر، آمار، داده¬ها و شاخص¬های مقایسه¬ای اهمیتی بیش از پیش یافته است. بر همین اساس برخی سازمان¬های معتبر بین المللی اقدام به گردآوری و انتشار این آمار و شاخص¬ها در دوره های زمانی منظم نموده¬اند. بدیهی است اطلاع از آخرین وضعیت این شاخص¬ها در حوزه¬های گوناگون خواهد توانست نقشی به سزا در تصمیم گیری¬های اقتصادی سرمایه¬گذاران و فعالان تجاری و دیگر ذینفعان داشته باشد. در این راستا پایگاه ملی داده¬های علوم زمین به عنوان مرجع رسمی ارائه آمار علوم زمین سعی خواهد نمود تا با انتشار مستمر گزارشات آماری در حوزه معدن در دوره های زمانی مشخص، ضمن کمک به فراهم نمودن شفافیت در فضای کلان اقتصادی کشور، دسترسی فعالان این حوزه به اینگونه نیازها را تسهیل نماید. گزارش پیش رو از سری گزارش¬های آماری این پایگاه به بررسی وضعیت آهن در ایران در توالی زنجیره تأمین این ماده معدنی پرداخته است.
دﺷﺖ ﻗﺮهﺑﻼغ در 50 ﻛﻴﻠﻮﻣﺘﺮي ﺑﺎﺧﺘﺮ ﺷﻬﺮ ﻓﺴﺎ واﻗﻊ ﺷﺪه اﺳﺖ اﺳﺖ و ﻣﺮﻛﺰ آن ﺷﻬﺮ ﺷﺸﺪه است. آب و هوای این منطقه خشک و نیمه خشک است. دﺷﺖ ﻗﺮه ﺑﻼغ ﻓﺎﻗﺪ ﺟﺮﻳﺎن هاي آب ﺳﻄﺤﻲ است. ﻣﺤﺪوده ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ از ﻧﻈﺮ ﺗﻘﺴﻴﻤﺎت زﻣﻴﻦ ﺳﺎﺧﺘﻲ و رﺳﻮﺑﻲ اﻳﺮان در ﺟﻨﻮب ﺧﺎوري زاﮔﺮس ﭼﻴﻦ ﺧﻮرده و ﺑﻪ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﻧﺴﺒﺘﺎ ﻛﻤﻲ از زاﮔﺮس روراﻧﺪه واﻗﻊ اﺳﺖ. در این گزارش به بررسی علت فرونشست زمین در دشت قره بلاغ پرداخته گردیده است. در این گزارش به بررسی علت فرونشست زمین در دشت قره بلاغ پرداخته گردیده است.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در راستای وظایف سازمانی، نقشه های زمین شناسی و گزارشهای توصیفی مرتبط با نقشه ها را در مقیاس 250 هزارم تهیه نموده است. گزارش حاضر، خلاصه ای از گزارش نقشه زمين شناسي ورقه 1:250000 انارک به منظور شناخت کلی از محدوده مطالعاتی می باشد.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در راستای وظایف سازمانی، نقشه های زمین شناسی و گزارش های توصیفی مرتبط با نقشه ها را در مقیاس 250 هزارم تهیه نموده است. گزارش حاضر، خلاصه ای از گزارش نقشه زمين شناسي ورقه 1:250000 کوه کورخود به منظور شناخت کلی از محدوده مطالعاتی می باشد.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در راستای وظایف سازمانی، نقشه های زمین شناسی و گزارشهای توصیفی مرتبط با نقشه ها را در مقیاس 250 هزارم تهیه نموده است. گزارش حاضر، خلاصه ای از گزارش نقشه زمين شناسي ورقه 1:250000 اقلید به منظور شناخت کلی از محدوده مطالعاتی می باشد.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در راستای وظایف سازمانی، نقشه های زمین شناسی و گزارشهای توصیفی مرتبط با نقشه ها را در مقیاس 250 هزارم تهیه نموده است. گزارش حاضر، خلاصه ای از گزارش نقشه زمين شناسي ورقه 1:250000سبزوار به منظور شناخت کلی از محدوده مطالعاتی می باشد.
اﻳﺠﺎد و ﮔﺴﺘﺮش ﺷﻜﺎف ﻫﺎي زﻣﻴﻦ و ﻓﺮوﭼﺎﻟﻪ ﻫا، ﻣﺨﺎﻃﺮه زﻣﻴﻦ ﺷﻨﺎﺳﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺪﺗﻲ اﺳﺖ دﺷﺖ ﻣﻴﻨﺎب را درﮔﻴﺮ ﺳﺎﺧﺘﻪ اﺳﺖ. ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﻣﻴﻨﺎب در اﺳﺘﺎن ﻫﺮﻣﺰﮔﺎن در ﺷﻤﺎل ﺷﺮﻗﻲ ﺗﻨﮕﻪ اﺳﺘﺮاﺗﮋﻳﻜﻲ ﻫﺮﻣﺰ و در ﺣﺎﺷﻴﻪ ي ﺳﺎﺣﻠﻲ درﻳﺎي ﻋﻤﺎن ﻗﺮار دارد. اﻳﻦ ﺷﻬﺮ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان دوﻣﻴﻦ ﺷﻬﺮ ﺑﺰرگ اﺳﺘﺎن ﻫﺮﻣﺰﮔﺎن، از ﻃﺮﻳﻖ ﺑﺰرﮔﺮاه ﺑﻪ ﺑﻨﺪر ﻋﺒﺎس و ﺳﭙﺲ ﺑﻪ ﺑﻨﺪر ﺧﻤﻴﺮ ﻣﺘﺼﻞ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺮ اﺳﺎس ﺑﺮرﺳﻲ ﻫﺎي زﻣﻴﻦ ﺷﻨﺎﺳﻲ، رﺳﻮﺑﺎت ﺗﺸﻜﻴﻞ دﻫﻨﺪه دﺷﺖ ﻣﻴﻨﺎب ﺑﻄﻮر ﻋﻤﺪه ﺧﺎك ﻫﺎﻳﻲ ﺑﺎ ﺗﺮﻛﻴﺐ آﻫﻜﻲ و ﻣﺎرﻧﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ. وﺟﻮد ﺗﺮك ﻫﺎي ﻋﻤﻴﻖ در ﺧﺎك ﻫﺎي ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻣﻴﻨﺎب ﺑﺴﻴﺎر ﺷﺒﻴﻪ ﺗﺮك ﻫﺎي ﺣﺎﺻﻞ از وﺟﻮد ﻓﺮوﻧﺸﺴﺖ زﻣﻴﻦ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻛﺸﻮر ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. این گزارش حاصل بررسی مقدماتی پدیده شکل گیری شکاف ها در این منطقه می باشد.
نوشتار پیش رو بخشی از تلاش و پژوهش گردآورندگان این اثر در جهت پیشرفت و تعالی ایرانزمین است که همانا تحقق آن در زمینههای علمی و اقتصادی، موجب سربلندی و سرافرازی مردمان این سرزمین خواهد بود. بهرهگیری از ذخایر و منابع عظیم کشور و حفظ و صیانت از این ذخایر، راهی بهسوی سرآمدی ایرانزمین در میان ملل دیگر است و دستیابی به این مهم خود در گرو شناخت منابع از طریق ثبت و نگهداري داده¬هاست. ثبت و نگهداري دادهها نخستین گام در بهرهوري و استفاده بهينه از منابع موجود و سرآغازی بر توسعه صنعتي و اقتصادي کشور میباشد. در کشورهای دارای ذخایر و پتانسیلهای بالقوهی معدنی، بخش معدن و صنایع معدنی ایفاگر نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی آنهاست؛ چرا که این بخش و صنایع پایین دستی آن محور توسعه قلمداد میشوند. ایران نیز از جمله کشورهای معدنی جهان است که از وضعیت مناسبی در زمینه ذخایر بالقوه معدنی برخوردار است، اما با وجود ذخایر خدادادی بیشمار، ایران هنوز تا بهرهبرداری مطلوب از پتانسیلهای بخش معدن و صنایع معدنی راهی طولانی در پیش دارد که همانا لازمه رسیدن به قله مطلوب، تبیین درست وضعیت معدن و صنایع معدنی در اقتصاد کنونی کشور و شناخت وضعیت معادن در استانهای کشور است. امید است توجه دولتمردان این سرزمین در راستای سیاستگذاری مناسب در این حوزه آغازگر مسیر تحول و بالندگی ایرانزمین باشد.
ﻣﻨﻄﻘﻪ اﻳﺞ در ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺣﺪود 170 ﻛﻴﻠﻮﻣﺘﺮي ﺟﻨﻮب ﺧﺎوري ﺷﻬﺮ ﺷﻴﺮاز واﻗﻊ ﺷﺪه و از ﻧﻈﺮ ﺗﻘﺴﻴﻤﺎت ﻛﺸﻮري ﺑﺨﺸﻲ از ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن استهبان می باﺷﺪ. اﻳﻦ دﺷﺖ ﺑﻪ وﻳﮋه در ﻣﺤﻞ رﺧﺪاد ﻓﺮوﭼﺎﻟﻪ ﻫﺎ و ﺷﻜﺎف ها در ﺑﻴﻦ ﻛﻮه ﻫﺎﻳﻲ از ﺟﻨﺲ ﺳﺎزﻧﺪ آﻫﻜﻲ ﺟﻬﺮم ﻗﺮار دارد. ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﻜﺎف ﻃﻮﻟﻲ در دﺷﺖ اﻳﺞ ﻧﺎﺷﻲ از ﻓﺮوﻧﺸﺴﺖ ﻧﺎﻣﺘﻮازن زﻣﻴﻦ اﺳﺖ ﻛﻪ در ﭘﻲ اﻓﺖ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ ﺗﺮاز آب زیرزمینی دشت رخداده است. در این گزارش به بررسی فروچاله ها و شکاف های زمین دشت ایج پرداخته شده است.